30.07.2025 09:56:22
Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Fatih Yalçınkaya, göreve geldikleri günden bu yana tüm paydaşların sorunlarını dinlemeye ve çözmeye çalıştıklarını belirtti.
“Devletin kapısı artık milletin kapısı. Sorun çıkarmak için değil, çözmek için buradayız. Yerelde herhangi bir sorun büyümeden çözülmelidir; biz de bu iradeye sahibiz.” ifadelerini kullandı.
Yalçınkaya, Kocaeli limanlarında giriş-çıkış işlemlerini hızlandıracak pilot uygulamanın kısa sürede hayata geçirileceğini duyurdu.
Mersin Limanı’nda başarıyla uygulanan hızlandırma modelinin Kocaeli’ye taşınacağını belirten Yalçınkaya, “Bu gelişmeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
Ayrıca, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ile bakanlık arasında kurulacak “İhracat Akademisi” için protokolün eylül ayında imzalanacağını söyledi. Akademi, Marmara Üniversitesi’nden sonra Türkiye’de ikinci olacak.